Yrityspuisto Syke

Haluatko yrityksellesi toimivat palvelut, huippuinfran sekä aktiiviset yritysverkostot? Yrityspuisto Sykkeessä se on mahdollista!

Yrityspuisto Syke on tiivis, puistomainen toimintaympäristö Tampereen kainalossa osaavaa alihankintaverkostoa tarvitseville, kasvaville teollisuus- ja asiantuntijayrityksille koosta riippumatta. Sykkeen uudet yritystontit tulevat varattaviksi tämän vuoden aikana.

Sastamala tarjoaa uusille yrityksille helpon alun valmiissa ekosysteemissä. Uusi Yrityspuisto Syke kasvaa vanhan teollisuusalueen yhteyteen, jota laajennetaan kaavoittamalla uusia yritystontteja. Lisäksi alueen vapaille toimistotiloille kehitetään uutta käyttöä.

Yrityspuisto Sykkeen vahvuutena on valmis yrityskanta, joista osa tuottaa palveluita toisille yrityspuiston yrityksille. Teollisuusyrityksille on tarjolla kunnossapito- ja kiinteistönhuoltopalveluja sekä mittalaitteiden kalibrointipalvelua. Lisäksi alueella on mainostoimisto, lounasravintola ja kokoustiloja.

Yrityspuiston alueella toimii kaksitoista yritystä työllistäen yli 200 henkilöä.
Laajennuksen myötä toimitilojen määrä kolminkertaistuu mahdollistaen yli 100 000 kerrosneliön lisärakentamisen.
– Haemme yrityksiä ympäri Suomea, jotka etsivät yritystonttia tai toimitilaa logistisesti keskeiseltä paikalta, Sastamalan elinkeinojohtaja Ursula Lumme kertoo.

Metallia, kumia ja älykkäitä ajoneuvoja

Sastamala on Pirkanmaalla sijaitseva, mukavan kokoinen 25 000 asukkaan kaupunki, jossa on 2500 yritystä. Yrittäjälle sijainti on erinomainen: matkaa Tampereelle on vajaat 50 kilometriä eivätkä Rauma, Turku ja Pori satamineen ole kaukana.
–Yritysverkostomme ovat yhteisöllisiä. Ihmiset tuntevat toisensa, yhteistyö on luontevaa ja kaupungilta saa henkilökohtaista palvelua, Lumme lupaa.

Perinteiseksi teollisuuskaupungiksi mielletyssä Sastamalassa on vahvaa osaamista esimerkiksi metalli- ja kumiteollisuudessa. Hedelmälliseen maaperään on syntynyt kasvuyrityksiä, kuten terveysteknologiayritys Lojer sekä cleantech-yritys Vexve. Huomattavan moni yritys toimii ajoneuvoteollisuudessa tehden sekä kokoonpanotyötä – mukaan lukien Fortacon kokoamat älykkäät ajoneuvot – että materiaali- ja osavalmistusta.

Osaavaa työvoimaa tuottaa paikallinen ammatillinen koulutuskuntayhtymä Sasky, jonka lisäksi tehdään tiivistä yhteistyötä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa.

Toimintakonseptikehitys yhteistyössä yliopiston ja yritysten kanssa

Yrityspuiston taustalle on haettu laajasti näkemyksiä tulevaisuuden trendeistä sekä yritysten ja työelämän tarpeista erilaisista innovaatiotapahtumista ja –kampanjoista sekä Demola-projektista.

Tulevaisuudessa korostuu ekologisuus, joustavuus ja yritysten välisen yhteistyön tärkeys. Pienet yritykset ja startupit kaipaavat yhteisöllisiä toimitiloja ja koordinoitua verkostotoimintaa oman osaamisen lisäämiseksi sekä yritysten kohtauttamiseksi. Kaikkea osaamista ei myöskään kannata ylläpitää itse, vaan yritykset toimivat yhteistyökumppaneiden kanssa.

Bioenergiaa ja biopohjaista prosessihöyryä

Olosuhteet yrittämiselle ovat mainiot: alueella on valokuitutietoliikenneyhteydet, biovoimaan perustuva kaukolämpöverkko sekä biopohjaista prosessihöyryä. Erikoisuutena on koeajoalue raskaille ajoneuvoille sekä mahdollisuus normaalia korkeammin turvaluokiteltuihin tiloihin.

Uusi sulka kaupungin hattuun on Sastamalan valinta Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunnaksi vuodelle 2019. Kilpailussa arvioitiin kunnan toimintojen yritysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. – Sastamalassa on tilaa olla ja yrittää! Sykkeestä halutaan tehdä koko kaupungin yhteinen yritysten kohtaamispaikka, jossa toivottavasti tulevaisuudessa toimii myös toimistohotelli. Meille ovat tervetulleita kaiken kokoiset yritykset, Lumme toivottaa.

 

Yritystontteja tarjolla jo nyt!

Yrityspuisto Sykkeen uudet yritystontit tulevat varattavaksi vuoden 2019 aikana, kunnallistekniikan rakentaminen alkaa 2020. Mikäli haluatte päästä vaikuttamaan tontin kaavoitukseen, kannattaa ottaa heti yhteyttä. Lisäksi valtateiden 11 ja 12 varrelta on saatavilla jo valmiita tontteja.

Lisätietoja

URSULA LUMME
Elinkeinojohtaja
Puh. 040 589 0606
ursula.lumme@sastamala.fi

www.sykesastamala.fi
www.sijoitusastamalaan.fi

Yrityspuisto Syke ja osut maaliin

Share this article